[Total: 0    Average: 0/5]

Yunanistan Oturum İzni ve AB Vatandaşlığı

Ege’ye kıyısı olan, doğal güzelliklerle bezenmiş Yunanistan’da yaşamak ve her günü tatil havasında yaşamak, Yunanistan oturum izni ile mümkün. 250.000 Euro’dan başlayan yatırım imkanları ile Avrupa Birliği’nin imkanları artık çok yakın.

Dünyanın en eski tarihe sahip ülkelerinden biri olan Yunanistan, doğal güzellikleri, beyaz kumsalları, masmavi denizi ve sıcak havasıyla her yıl ziyaretçi akınına uğramaktadır. Sadece doğal güzellikleriyle değil, eski çağlardan beri süregelen sanat ve bilim alanındaki gelişmeleriyle de dünyaya öncü olmuş bir ülkedir. Turizm alanında oldukça iyi bir konumda olan Yunanistan, yatırım yapmak ve girişimcilik faaliyetleri için de oldukça uygun bir ülke konumuna gelmiştir. Son yıllarda artan oturum ve yerleşme izni uygulamalarından sonra dünyanın birçok yerinden Yunanistan’ı tercih eden insanlar da olmaktadır.

Yunanistan vatandaşı ile yapılan evliliklerde oturum izni alabilirsiniz. Evliliğin devam etmesi ve eşin Yunanistan’da ikamet etmesi şartıyla, oturum izni hakkına sahip olunmaktadır. Bu durumda eş Avrupa Birliği vatandaşı olmasa dahi, eşinin imkanlarından faydalanarak oturum izni elde edebilir. 5 yıl süreyle her sene uzatma imkanı bulunan oturum izninin en büyük avantajlarından biri Schengen ülkelerinde vizesiz serbest dolaşım hakkıdır.

Yunanistan’da en az 250.000 € değerinde yatırım yapmak da Yunanistan oturum izni için yerine getirilmesi gereken şartlardan biridir.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, tutarın kredi ile elde edilmiş olmaması ve tek seferde ödenmesidir. 250.000 € üstü için kredi kullanılmasına izin verilmektedir. Yatırım ile 5 yıllık oturma izni verilmektedir. Yatırımın devam etmesi ve gayrimenkulün satılmaması durumunda oturma izni otomatik olarak uzamaktadır. Eşlere özel olarak, bu kuralın bir istinası bulunmaktadır. 250.000 € başvuru başına belirlenen tutar olduğundan, eşler bu tutarı yarı yarıya paylaşarak da yatırım yapabilirler. Ancak eş haricinde akraba, arkadaş ve kardeşlere böyle bir istisna yapılmamaktadır.

Oturum izni başvurusu için yatırım yapıldıktan sonra, süreç başlatılmaktadır. Bu aşamada istenen belgeler toplanmalı ve ek belgelerin istenmesi durumunda tamamı başvuru sırasında sunulmalıdır. Gayrimenkul yatırımının yanı sıra Yunanistan’da turistik tesis, otel ve benzeri bir yatırım yapmak isteyen girişimciler için de özel şartlar bulunmaktadır. Bu durumda yatırımcı ile mülk sahibi arasında imzalanan en az 10 yıllık kira sözleşmesinin oturum izni başvurusunda sunulması gerekmektedir. Turizm sektörünün yıldan yıla geliştiği Yunanistan’da uzun vadeli bir yatırım imkanı, yatırım yapan kişi için de ulusal vize alınması kolaylığı sağlamaktadır.

Hızlı sonuçlanan süreçleri, kolay ve uygun fırsatları, gelişen ekonomisi ve yatırımcılara sunduğu olanaklarıyla Yunanistan oturum izni konusunda Avrupa Birliği’nin parlayan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Türkiye’ye olan yakınlığı ve kültürel benzerlikleri sebebiyle de Türk vatandaşları açısından cazip fırsatlar sunmaktadır. Ilıman mevsimi, birbirinden güzel adaları, sakinlik ve huzur veren denizi ile Yunanistan, güzel bir hayat imkanı da sunmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP